fbpx
toilet renovatie

Toilet renovatie

Snel zoeken

Het verbouwen van een toilet is een uitmuntende manier om uw huis of bedrijfsruimte een frisse en eigentijdse look te geven. Hoewel de toiletruimte vaak een van de kleinste ruimtes is, speelt het een cruciale rol in ons dagelijks leven en verdient het daarom de nodige zorg en aandacht. Een elegant en praktisch toilet draagt bij aan het comfort en de hygiëne van uw huis of kantoor.


Bij een toilet verbouwen kunt u aan diverse aspecten denken. Dit kan variëren van het vervangen van gedateerd sanitair, het installeren van nieuwe tegels, het moderniseren van de verlichting tot het aanpassen van het leidingwerk. Daarnaast kunnen moderne technologieën en duurzame oplossingen, zoals waterbesparende toiletten en slimme verlichting, bijdragen aan een geslaagde renovatie.

Een goede vakman inschakelen voor uw toilet verbouwing biedt niet alleen esthetische voordelen, maar kan ook leiden tot een betere hygiëne en het verhogen van de waarde van uw woning of bedrijfspand. Bovendien kan een goed doordachte renovatie het onderhoud vereenvoudigen en de levensduur van uw sanitair verlengen.

Toilet renovatie kosten

Gemiddelde kosten voor een toilet verbouwing kunnen variëren, afhankelijk van de omvang en de keuzes die u maakt. De kosten van een toilet renovatie kunnen variëren van een eenvoudige opknapbeurt tot een volledige toilet renovatie met alle bijbehorende werkzaamheden.

Het is essentieel om te kiezen voor een betrouwbare partner met expertise en ervaring op het gebied van toilet verbouwen. Zo bent u verzekerd van een naadloos proces en een eindresultaat dat voldoet aan al uw verwachtingen en eisen. Of u nu op zoek bent naar een simpele opfrisbeurt of een complete metamorfose, een gespecialiseerde partij helpt u bij het realiseren van uw nieuwe toilet ruimte.

Toilet renovatie all in kosten

De totale kosten voor het renoveren van een toilet kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het project en de gekozen materialen en afwerkingen. Over het algemeen liggen de prijzen voor een volledige toilet renovatie tussen de €2.000 en €5.000. Deze totaalprijs beslaat meestal de uitgaven voor sanitair, tegels, leidingwerk, verlichting en installatie. Houd er rekening mee dat de prijs kan oplopen als u kiest voor luxueuze materialen, geavanceerde apparaten of extra voorzieningen zoals vloerverwarming. Het is verstandig om bij meerdere bedrijven offertes op te vragen om zo een duidelijk beeld te krijgen van de te verwachten uitgaven.

Kosten wc opknappen

De kosten voor het opknappen van een wc variëren afhankelijk van de gewenste aanpassingen en het materiaalgebruik. Een eenvoudige opknapbeurt, zoals het vervangen van het toilet, een nieuwe fontein of het opnieuw kitten van tegels, kan al vanaf €500 tot €1.000 worden gerealiseerd. Wanneer u het tegelwerk vervangt of extra elementen toevoegt, zoals een hangend toilet of ingebouwde opbergruimte, kunnen de kosten oplopen tot tussen de €1.500 en €3.000. Het is raadzaam om diverse offertes te vergelijken en duidelijke afspraken te maken over de werkzaamheden om verrassingen te voorkomen en de kosten voor het opknappen van uw wc inzichtelijk te houden.


Toilet renovatie prijs

Hieronder vindt u een overzicht van gemiddelde kosten voor de verschillende onderdelen van een toilet renovatie:

 1. Sanitair: de kosten voor het aanschaffen van een nieuw toilet, fonteintje en eventuele accessoires.
  Voorbeeldtarieven:
  • Staand toilet: €150 – €350
  • Hangend toilet: €200 – €600
  • Fonteintje: €50 – €200
  • Accessoires: €50 – €150
 2. Tegelwerk: de prijs voor het aankopen en plaatsen van nieuwe wand- en vloertegels.
  • Wandtegels: €15 – €50 per m²
  • Vloertegels: €20 – €60 per m²
  • Tegelzetter: €30 – €45 per uur of €40 – €100 per m²
 3. Loodgieterswerk: kosten voor het aanpassen of verleggen van leidingen en het aansluiten van sanitair. €40 – €60 per uur
 4. Verlichting: de uitgaven voor het installeren van nieuwe verlichting, zoals led-lampen of spotjes.
  • Led-lampen: €5 – €20 per stuk
  • Inbouwspots: €20 – €50 per stuk
  • Elektricien: €35 – €50 per uur
 5. Afwerking:kosten voor schilderwerk, stucwerk of het aanbrengen van een verlaagd plafond met inbouwspots
  • Schilderwerk: €30 – €50 per uur of €10 – €20 per m²
  • Stucwerk: €15 – €30 per m²
  • Verlaagd plafond met inbouwspots: €70 – €150 per m²
 6. Arbeidskosten: de prijs voor het inhuren van een vakman, zoals een loodgieter, tegelzetter of elektricien.
  • Loodgieter: €40 – €60 per uur
  • Tegelzetter: €30 – €45 per uur
  • Elektricien: €35 – €50 per uur
 7. Afvalverwerking:de kosten voor het afvoeren en verwerken van bouwafval en oude materialen : €50 – €150

Houd er rekening mee dat deze bedragen slechts een indicatie zijn en kunnen variëren op basis van de specifieke wensen en omstandigheden van uw toilet renovatie. Het aanvragen van offertes bij meerdere bedrijven is essentieel om een nauwkeurig inzicht te krijgen in de kosten voor uw specifieke situatie.

Hoe lang duurt het renoveren van een wc?

De duur van een toilet renovatie bij Rijnmond Afbouw is afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Voor eenvoudige opknapbeurten, zoals het vervangen van sanitair en het opnieuw kitten van tegels, streven wij ernaar om de werkzaamheden binnen 1 tot 2 dagen af te ronden. Bij uitgebreidere renovaties, zoals het plaatsen van nieuw tegelwerk, het installeren van een hangend toilet en het aanpassen van leidingwerk, kan het project 1 tot 2 weken duren.

Ons team van vakkundige professionals werkt nauw samen om een efficiënte planning op te stellen en de beschikbaarheid van onze vakmensen te garanderen. Dit zorgt ervoor dat uw toilet renovatie soepel verloopt en eventuele overlast tot een minimum wordt beperkt. Bij Rijnmond Afbouw staat klanttevredenheid voorop, en wij zullen er alles aan doen om uw droomtoilet te realiseren binnen de afgesproken tijd en met de hoogste kwaliteitsnormen.

Toilet verbouwen proces

Bij Rijnmond Afbouw zijn we ons ervan bewust dat het renoveren van een toilet zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Wij begeleiden u graag bij elke stap in het proces. Hier is een overzicht van de belangrijkste stappen die wij bij Rijnmond Afbouw hanteren:

 1. Inventarisatie: Samen met u brengen we uw wensen en behoeften in kaart, zoeken we inspiratie en bepalen we uw budget. We overwegen welke elementen aangepast of vervangen moeten worden en welke stijl u wilt toepassen.
 2. Offertes en selectie: Wij zullen u een duidelijke offerte verstrekken en uitleg geven over de werkzaamheden, kosten en planning. Transparantie staat bij ons voorop.
 3. Ontwerp en planning: Ons team van professionals werkt samen met u aan een ontwerp en planning voor uw toiletrenovatie. We bespreken de indeling, materiaalkeuze en geschatte duur van het project.
 4. Materialen: Rijnmond Afbouw zorgt voor de aanschaf en levering van de benodigde materialen, zoals sanitair, tegels, verlichting en accessoires.
 5. Demontage en voorbereiding: Wij verwijderen het oude sanitair, tegels en andere materialen. Ons team zorgt voor een schone en veilige werkruimte en past indien nodig het leidingwerk aan.
 6. Tegelwerk: Onze ervaren tegelzetters brengen eerst de wandtegels aan en vervolgens de vloertegels. We zorgen ervoor dat de lijm en voegen goed drogen voordat we verdergaan.
 7. Installatie van sanitair: Onze vakmensen installeren het nieuwe toilet, fonteintje en eventuele extra elementen, zoals een hangend toilet of inbouwreservoir.
 8. Afwerking: Rijnmond Afbouw verzorgt de finishing touch met bijvoorbeeld schilderwerk, stucwerk of een verlaagd plafond met inbouwspots. We monteren ook de verlichting en accessoires.
 9. Oplevering en controle: Samen met u controleren we of alles naar tevredenheid is uitgevoerd. Eventuele problemen lossen we op voordat u het toilet in gebruik neemt.

Bij Rijnmond Afbouw zorgen wij ervoor dat uw toiletrenovatie soepel verloopt en het gewenste resultaat oplevert, dankzij ons team van ervaren vakmensen.

Toilet verbouwen voorbeelden

Uw voordelen
Vragen stellen

Wilt u ons eerst telefonisch spreken? Neem dan gerust contact met ons op via: 06-42956078. Of vul het formulier in, wij zullen dan telefonisch contact met u opnemen.